Sayfalar

17 Mart 2011 Perşembe

UYGUN FİYATA TRENDY NASIL OLURUZ? UCUZ KAÇIŞ NOKTALARI NELERDİR?

UYGUN FİYATA TRENDY NASIL OLURUZ? UCUZ KAÇIŞ NOKTALARI NELERDİR?
Baharın ilk aylarında İstanbul'da bu hafta beklenen kar yağmaya başlamış.(buu yazı 9-10 mart gibi yazılmıştı.Malum bloglar kapatıldığı için yayınlayamadım:-() Üç yıldır yaşadığım yer olan Ayvalık'da bahar kendini hissettirmeye başladı bile. Bahçemdeki ağaçlar bembeyaz çiçeklerini açtı, kuş cıvıltılarıyla beraber kendimizi iyi hissetmeye başladık.
Baharın ayak sesleri ile birçok marka yeni sezon ürünlerini Moda Haftalarındaki defileleriyle moda severlerin beğenisine sundu. Pudra tonları, pembeler, çiçek desenler, marin detaylar, vintage ve modern tasarımlar tapılası modellerle birleştirilerek mağazalardaki raflarda yerini aldı bile.
Hepimizin içinde bir kıpırtı ve bu güzel parçalara biran önce sahip olma arzusu baş gösterdi. Fakat her zaman hepimizin bütçesi yeni sezon güzelliklerini almak için uygun olmayabiliyor. Bu durumda ucuz kaçış noktaları devreye giriyor. Bunlardan birkaç tanesini şöyle özetleyebilirim.
* OUTLET MAĞAZALAR
Bilindiği gibi artık birçok markanın (Mango, İpekyol, Nine West, Park Bravo,Tommy Hilfiger gibi) alışveriş merkezlerinde(AVM) outlet mağazaları bulunmaktadır.
Buralarda bir önceki sezonun ya da sezon ürünlerinin son trendy parçalarını çok daha uygun fiyata bulmak mümkün oluyor. Bazı iyi modeller ve bedenler tükenmiş olsa da "must haves" ürünlere en hesaplısından sahip olabilirsiniz.


* İNTERNET SİTELERİ
İnternet artık dünyanın öbür ucundaki ulaşılması güç görünen birçok şeyi ayağımıza getirtmekte çok büyük bir erişim oldu. Gerek yurt içi gerekse yurt dışında birçok markanın ürünlerini çok uygun fiyata sepetinize atıp sahip olabilirsiniz.
Yurt dışındaki bazı sitelerden alışveriş gerçektende çok hesaplı olmasına rağmen ne yazık ki ülkemizin gümrük ve vergi politikaları yüzünden kargo ücretleri biraz fazla olabiliyor. Ama bununda bir çözümü var. Birkaç arkadaş birleşerek alışveriş yaparsanız böylece kargo parasını da bölüşmüş olup masrafı minimuma indirebilirsiniz. Alışveriş için birkaç web adresi vermek istiyorum.

*SEMT PAZARLARI
Birçok semtin haftanın belirli günlerinde kurulan semt pazarlarında birçok markanın ürünlerine yine buralardan en hesaplısından sahip olabilirsiniz. Bazı ürünlerde küçük defolar olsa da bunları kendi yaratıcılığınızla gizlemek mümkün olabilir.
Ayakkabıdan çantaya, kozmetikten giyime, iç giyimden ev gereçlerine kadar her türlü ihtiyacımızı semt pazarlarından en uygun fiyata temin edebilmek, şık görünebilmek artık çok kolay.Gerisi sizin zevkinize ve kombin sırlarınıza kalmış.



* İKİNCİ EL (VINTAGE) MAĞAZALAR
 Galata'da, Taksim'de, Nişantaşı'nda ve birçok büyük şehirde artık vintage parçaların her türlüsünü herkese uygun fiyatlarla bulabilirsiniz. Eğer stilinizde farklılığı ve nostaljiyi seviyorsanız vintage mağazalara uğramanızda fayda var.İkinci el az kullanılmış veya hiç kullanılmamış ürünleri temiz ve kullanılabilir hale getirerek satışa sunan vintage dükkanlara belli aralıklarla göz atarak çok karlı çıkabilirsiniz.

Bunların dışında eğer saklamayı başarabildiyseler annelerinizin, büyükannelerinizin, hala ve teyzelerinizin hatta kayınvalidelerinizin de sandıklarını veya dolaplarını karıştırarak vintage parçalara ulaşabilir modern kesimlerle birleştirerek yine farklı ve tarz bir stil oluşturabilirsiniz.
Son olarak da retro ve pin-up sevenlerdenseniz yurtdışındaki birkaç internet sitesinden çok uygun fiyata 1950'lerin havasında görünebilirsiniz.Bu tarz için paylaşmak istediğim web adresi: www.pinupgirlclothing.com



Twitter  @ papisstyle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Masal şehir BRUGGE

Paris, Brugge, Brüksel rotamızın ikinci ayağı BRUGGE ile ilgili notlarımı okuyabilirsiniz. Umarım beğenirsiniz ve size de fikir verir. Benim...