Sayfalar

25 Mayıs 2013 Cumartesi

Geçen Hafta'dan

Geçtiğimiz hafta canım ablam yanımıza gelmişti ve biz onunla yine çok renkli kareler yakaladık. Baştan söylüyorum bu yazıda çok fotoğraf olacak. Buna sabrı olmayan hiç bakmasın bile:)

Bazı fotoğrafları instagramda kolajlayıp paylaşmıştım ama buradan tümünü paylaşmak istedim.

Cunda'nın Ayvalık'ın sokaklarını defalarca gezsem de her seferinde farklı gözle görüp mutlaka bir öncekinde görmediklerimi yakalıyorum. Her bir mevsimde sokaklar, doğa farklı renklere bürünüyor. Bu güzellikleri görüntülümekmiçn de en güzel mevsimlerden biri İlkbahar.

Neyse lafı fazla uzatmadan bakmak isteyenleri fotoğraflarla başbaşa bırakıyorum. Herkese şimdiden keyifli ve güzel bir hafta sonu diliyorum.

Aşağıdaki cafe arkadaşımız Derya'nın. Yeni açtılar çok sevimli ve keyifli bir yer. Aperatif yiyecekler mevcut. Dekordaki renk baskınlığından anlaşıldığı üzre cafenin adı: "Mavi". Geldiğinizde uğramanızı tavsiye ederim. Cunda dolmuşlarının son durak yerinde kalıyor.




Aşağıdaki sokak en sevdiğim sokaklardan biri. Her mevsim bu sokak farklı renklere bürünür. 


Burada da yukarıdaki sokak öbür açıdan. Bu arada mekan da "Vino Şarap Evi". Çok keyiflidir. Mutlaka uğrayın ve şarap ve peynir çeşitlerini deneyin. Hiç olmadı önünde mutlaka bir fotoğraf çektirin:)





Burası da Cunda takıcıların olduğu sokağın arkasında yer alan mekan ve renkler olarak ennnn beğendiğim sevimli bir butik olan "Kırmızı" nın önü. Değişik otantik kıyafetler sevenler buraya bakabilir. Yine fotoğraf açısından harika bir köşe. 




Cunda'da bir Rum evinin kapısında. 



Burası da Cunda'da eski bir değirmenken, Koç ailesi tarafından restore edilip Ayvalık'a kazandırılan hem harika bir kütüphane hem de misafirlerini ağırlamak için çok keyifli bir cafe oldu. Adı; Koç Müzesi Sevim ve Necdet Kent Kütüphanesi diye geçiyor. (Coca-Cola'nın CEO'su medar-ı iftiharımız Sn. Muhtar Kent'in anne ve babalarının isimleri) 

Hele ki tepeden Cunda ve Ayvalık'ı görmek için manzarasının mükemmelliğini size tarif edemem. Mutlaka, ama mutlaka uğrayın! 










Aşağıdaki fotoğraf yine Cunda'nın arnavut kaldırımı sokaklarından birinde. 



Aşağıdaki Cafe ise Ayvalık'ın içinde Tansaş'ın 2 sokak gerisinde yer alan "Cafe Caramel". İnanılmaz keyifli bi yerdir. Hele ki sahibi sevgili Yasemin'in tatlı sohbeti, güler yüzü ve mükemmel ikramları ve sunumları için her fırsatta uğramak isteyeceğiniz bir mekandır. Tamamen dekorasyonu kendine aittir ve antikaya çok düşkündür. İçeride çok güzel koleksiyonu var ve dekorasyonunda bu güzel koleksiyonlarından çokca faydalanmış. Giderseniz bana hak vereceksiniz. Muhteşem bir mekan daha: CAFE CARAMEL. 




Cafe Caramel'in iç kısmından,





Caramel'in dışarısından  bir köşe,



Ve Sevgili Yasemin'in elinden Türk Kahvelerimiz. 



Aşağıdaki son fotoğrafda Alikom ve teyzesi :)





Şimdilik bu kadar. Aslında daha çok fotoğraf var ama onları da belki daha sonra yayınlarım:)



















4 yorum:

  1. Cundaya o kadar uzun yıllardır gelmek istememe rağmen hala gelememiş olmama anlam veremiyorum :/ bu posttan sonra Cunda merakım iyice arttı :)hatta İstanbul'dan kaçma İsteğim tavan yaptı :)

    YanıtlaSil
  2. nasıl cunda ozlemım geldı anlatamam ...
    cok guzel bır hafta gecmıs:)


    begumyagci.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Hulyacim, ne guzel bir Cunda turu attirdin bana, ya nasil istedim tekrar gezmek oralari. Cafe Caramel de cok sirin bir yermis cidden. Sen de maviler icinde cok guzelsin, aynalar cok yakisti sana : )

    YanıtlaSil
  4. cnm bu postu kaçırmısım, cennet gibi yerler keske gelsem 1 ay yasasam oralarda, ne kadar gzuel ve huzurlu , sade bir hayat. Oğlun cok tatlı masallah, sana cok benziyor :=)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Masal şehir BRUGGE

Paris, Brugge, Brüksel rotamızın ikinci ayağı BRUGGE ile ilgili notlarımı okuyabilirsiniz. Umarım beğenirsiniz ve size de fikir verir. Benim...